Onderhoudswerkzaamheden Vlamoven

Ondernemerscentrum Vlamoven op bedrijventerrein IJsseloord in Arnhem verhuurt kantoorunits. Kroon Aannemersbedrijf verzorgt allerhande onderhoudswerkzaamheden aan het kantoorgebouw. De pandeigenaar werkt samen met vaste partijen. Zodat hij weet dat zaken snel en vakkundig opgelost worden. Het behoud van een nette uitstraling van het ondernemerscentrum is een voorwaarde, ondanks dat we onderhoudswerkzaamheden verrichten. Het is namelijk het visitekaartje van de ondernemers die er kantoor houden. Ook huist er een sportschool bij de ingang. Dus er komen veel bezoekers in het pand.

Bekijk project

Onderhoud vastgoed Nijhuis-Wolters

Nijhuis-Wolters is een vastgoedonderhoudspartij die zich richt op het onderhoud van een variëteit aan vastgoed in Nederland. Ook adviseert zij over het beheer van duurzaam vastgoed met meerjaren onderhoudsplannen. Ze geeft advies over energie en stelt huurdershandleidingen op. Zo beheerd Nijhuis-Wolters vastgoedonderhoud veel vastgoed in de regio Gelderland-Midden. Wij nemen daarbij alle bijzondere projecten op ons..

Bekijk project

Inbreidingsproject

Een inbreidingsproject midden in het centrum van Enschede. Eén van de zeven bouwprojecten om het stadscentrum te verlevendigen. Dat vraagt om slimme en logistieke oplossingen én een strakke planning.

Bekijk project

Renoveren accountantskantoor

Even een pand renoveren. Een leuke klus om te klaren. Want je hebt namelijk eer van je werk. Een pand bouwkundig op orde maken, is noodzakelijk, maar als opdrachtgever word je vooral blij van zichtbaar cosmetische verschil. Leidingen die je hebt vervangen zie je immers na oplevering niet, een geschilderde muur wel. Maar zo’n opknappertje kost meer tijd dan je denkt. Ook in dit geval.

Bekijk project

Energieneutrale biobased woning

De befaamde uitspraak van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan,” is op dit ontwikkelingsproject van toepassing. Een particuliere opdrachtgever wil een energieneutrale woning realiseren in Nijmegen. Niet van stenen, maar van stro. Daarbij wil ze zoveel mogelijk duurzame materialen en technieken toepassen die er zijn. De opdrachtgever vindt het leuk om zelf uitzoekwerk te verrichten. Tot slot hebben we gebruikt gemaakt van FSC-hout voor deze energieneutrale woning. Dat doen we overigens voor al onze projecten. Hiervoor zijn we gecertificeerd. FSC is een keurmerk voor hout. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat bossen op de aardbol door verantwoord bosbeheer blijven behouden.

Bekijk project

Aanbouw Utrechtseweg

Een aanbouw is een slimme oplossing om je woning te vergroten. Een jaren ’30 woning is fraai, maar kenmerkt zich door smalle ruimtes. Ook de woning die een echtpaar gekocht heeft. De heer des huizes is gehandicapt. Hij heeft namelijk een spierziekte en zit daardoor in een rolstoel. Toch wil hij zoveel mogelijk zelfredzaam zijn met de zorg van een hulp. Dat betekent dat je de woning gaat aanpassen, zodat het voldoet aan hun situatie en woonwensen. In dit geval was een aanbouw het meest logisch.

Bekijk project

Gemeentelijk onderhoud

Gemeentelijke onderhoud. Wat houdt dat in? Het zijn van die alledaagse voorbeelden. Een vrachtwagen is tegen een muurtje aan gereden. Het muurtje is deels omgevallen. Op het trottoir liggen daardoor wat losse stenen. Dagelijks spelen er veel kinderen in kinderspeeltuintje. Het stoeltje van de wip zit echter aan één zijde los. De treden van een trap in het Sonsbeekpark zijn beschadigd. Al wiebelend moet je de eerste treden nemen. Je herkent deze voorbeelden zeker. Als je deze mankementen niet in allerijl oplost, kunnen er ongelukken ontstaan. Stenen die op een stoep rondslingeren kunnen voor doeleinden gebruik worden die niet de bedoeling zijn. Door loszittende zaken kun je vallen of erover struikelen. Gemeente Arnhem is verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Vanuit die hoedanigheid moet zij dit soort zaken herstellen.

Bekijk project

Nieuwbouw buiten living

Met een buiten living creëer je extra leefruimte buiten. Je brengt zogenaamd binnen naar buiten. De klassieke buiten living in de achtertuin van een villa in Rozendaal is sfeervol en gezellig. Het is bovenal een verrijking van de tuin. Een klassieke buitenschuur waar het heerlijk vertoeven is tijdens alle jaargetijden. In de zomer geniet je met familie en vrienden van een barbecue. In de winter drink een glas glühwein met de buren terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Kortom, vakantiegevoel in eigen tuin.

Bekijk project

Restauratie rijksmonument

In 2013 zijn de eigenaren van De Vergaderie door de makelaar geattendeerd op het monumentale herenhuis uit 1865 aan de Velperbuitensingel. Het rijksmonument had veel achterstallig onderhoud en was niet geschikt om in te wonen en te werken. Desondanks keken de eigenaren door de vervallen staat heen en zagen de mogelijkheden. Vanuit hier is het idee voor een vergaderlocatie ontstaan. De restauratiewerkzaamheden hebben zij volledig uitbesteed.

Bekijk project

Renovatie jaren ’60 woning

“Hoe komen jullie aan je opdrachten?” Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Zien eten, doet eten. Dat geldt ook voor onze business. Van de ene opdracht komt de andere. Natuurlijk ook uit het netwerk en deze website. Maar de aanleiding van de renovatie jaren ’60 woning was een bijzondere.

Bekijk project

Verbouwing autoshowroom

Het project startte met een kleine bouwkundige verbouwing van een autoshowroom. De pandeigenaar belt ons dat Ford Wensink naar het bewuste pand zou gaan verhuizen. Daarvoor moeten wat bouwwerkzaamheden verricht worden. Met als doel het pand bouwkundig op orde te brengen. De opleverdatum was bekend. Echter de startdatum niet. En zoals het wel vaker gebeurt: wat begint met een klein verzoek eindigt in een totaalverbouwing. We nemen in zo’n geval de coördinerende rol op ons. Je hebt namelijk te maken met de pandeigenaar, het dealerbedrijf (Wensinkgroep) en met de dealerorganisatie (Ford). De laatste heeft strikte vereisten omtrent het showroomconcept. Dat wordt over de hele wereld gewaarborgd zodat een consistente uitstraling ontstaat.

Bekijk project

Verbouwing garage particulier

Verbouwing van een garage. Wanneer een garage niet gebruikt wordt voor het parkeren van de auto is het een loze ruimte. Deze ruimte kun je vaak eenvoudig transformeren naar een werkplek, bijkeuken of speelkamer voor de kinderen. In dit geval heeft de opdrachtgever de wens om een gastenverblijf creëren. We zijn begonnen met onderhoud en herstelwerkzaamheden van de ruimte waarbij we het dak en kozijnen hebben vervangen. Vervolgens hebben we een berging onder de carport gerealiseerd.

Bekijk project

Schuurwoning met dansstudio

Een oude schoolkameraad van Hildo tipte Max Odarty over het vakmanschap van Kroon Aannemersbedrijf. Max wilde namelijk een woon-werkpand onder architectuur laten bouwen. Hiervoor was hij op zoek naar een totaalaannemer. Dat wil zeggen een partij die alle facetten die bij nieuwbouw komen kijken op zich neemt. Hiervoor is een vast budget beschikbaar waarvoor de klus geklaard moet worden. Het gezin vindt een schuurwoning fraai: ze hebben een dansstudio met daarboven de gezinswoning voor ogen. Hij benaderde Hildo: “Ik ben goed in dansen, maar van bouwen heb ik minder verstand. Daarentegen jullie wel. Wat kun je voor mij betekenen?” Hildo was blij verrast met zijn telefoontje en riep spontaan tegen het team: “Als we de opdracht krijgen, dan leer ik misschien nog eens dansen en neem ik bij MaxStudio’s dansles.” Je begrijpt dat we strak en transparant geoffreerd hebben. Net zoals altijd overigens.

Bekijk project

Bouwen zonder zorgen

Logo H. Kroon Aannemersbedrijf B.V.
Wij luisteren ook naar hetgeen niet gevraagd wordt
Foto van Hildo en Angelique