Verbouwing autoshowroom
Verbouwing autoshowroom Ford Wensink

Verbouwing autoshowroom

Het project startte met een kleine bouwkundige verbouwing van een autoshowroom. De pandeigenaar belt ons dat Ford Wensink naar het bewuste pand zou gaan verhuizen. Daarvoor moeten wat bouwwerkzaamheden verricht worden. Met als doel het pand bouwkundig op orde te brengen. De opleverdatum was bekend. Echter de startdatum niet. En zoals het wel vaker gebeurt: wat begint met een klein verzoek eindigt in een totaalverbouwing. We nemen in zo’n geval de coördinerende rol op ons. Je hebt namelijk te maken met de pandeigenaar, het dealerbedrijf (Wensinkgroep) en met de dealerorganisatie (Ford). De laatste heeft strikte vereisten omtrent het showroomconcept. Dat wordt over de hele wereld gewaarborgd zodat een consistente uitstraling ontstaat.

  • Opdrachtgever Pandeigenaar
  • Architect Hurenkamp Architecten
  • Locatie Arnhem IJsseloord I

Verbouwingswerkzaamheden

Wat hebben we zoal uitgevoerd? Bouwkundig moesten er een aantal zaken hersteld worden. Denk daarbij aan het vernieuwen van de elektriciteit. Ook de showroomvloer, de garagevloer en het straatwerk hebben we vervangen. Kort gezegd: drie verschillende vloeren die elk om een eigen expertise vraagt. De indeling van het pand is gemodificeerd waarbij de situering van de kantoren is aangepast. De entree is vernieuwd. En we hebben een nieuwe balie gerealiseerd. Tot slot hebben we het schilderwerk geregisseerd. Kortom, een volledige verbouwing van een autoshowroom.

Tijdsdruk

Bij dergelijke projecten is tijd altijd de bepalende factor. Er is immers een openingsdatum gepland. Dan is het een kwestie van mouwen opstropen en doen. Kijken waar je elkaar kunt helpen. Wij lossen zaken vakkundig op in plaats van lapwerk leveren onder tijdsdruk. Ook als de verbouwingstijd eigenlijk te kort is. Want uiteindelijk kom je bij lapwerk bedrogen uit. Als je iets niet bij de bron aanpakt, blijft de oorzaak bestaan. Dat lossen we dan inventief op om er toch voor te zorgen dat de showroom op de gewenste datum open kan. Ben je benieuwd naar het resultaat? Loop binnen bij Ford Wensink op bedrijventerrein IJsseloord I. Maar pas op, laat je niet verleiden voor de aanschaf van een nieuwe glimmende bolide. Er staan namelijk geweldige exemplaren.

Onze eigen machinale timmerwerkplaats
Onze eigen machinale timmerwerkplaats

Bekijk hier onze timmerwerkplaats