Schuurwoning met dansstudio
Nieuwbouw woon-werkpand

Schuurwoning met dansstudio

Een oude schoolkameraad van Hildo tipte Max Odarty over het vakmanschap van Kroon Aannemersbedrijf. Max wilde namelijk een woon-werkpand onder architectuur laten bouwen. Hiervoor was hij op zoek naar een totaalaannemer. Dat wil zeggen een partij die alle facetten die bij nieuwbouw komen kijken op zich neemt. Hiervoor is een vast budget beschikbaar waarvoor de klus geklaard moet worden. Het gezin vindt een schuurwoning fraai: ze hebben een dansstudio met daarboven de gezinswoning voor ogen. Hij benaderde Hildo: “Ik ben goed in dansen, maar van bouwen heb ik minder verstand. Daarentegen jullie wel. Wat kun je voor mij betekenen?” Hildo was blij verrast met zijn telefoontje en riep spontaan tegen het team: “Als we de opdracht krijgen, dan leer ik misschien nog eens dansen en neem ik bij MaxStudio’s dansles.” Je begrijpt dat we strak en transparant geoffreerd hebben. Net zoals altijd overigens.

  • Opdrachtgever MaxStudio’s
  • Architect Gerton Damen
  • Locatie Schuytgraaf Arnhem

Inventarisatie

Bij een dergelijk project inventariseren we eerst de wensen. Ook gaan we aan tafel met de architect. We stellen een bouwteam samen om vervolgens de schuurwoning te realiseren. Wij kijken voorts samen naar alternatieven in materiaal zonder af te doen aan het ontwerp. Een vurenhoutentrap is bijvoorbeeld goedkoper dan een eikenhoutentrap. Een gietvloer is prachtig. Maar als je toch nieuw bouwt, kun je net zo goed de betonvloer afvlinderen. Dat is voordeliger en net zo mooi. Qua invulling is er gewoonweg ontzettend veel mogelijk. Daarin staan we bij met raad en daad.

Goed fundament

Je bouwt op een goed fundament. We zijn dan ook gestart met het bouwrijp maken van de grond. Vervolgens met het regelen van de aansluiting op de riolering en het elektriciteitsnet. En natuurlijk het storten van de vloeren. Vervolgens bouwen we de schuurwoning met dansstudio stap voor stap op. Daarvoor is er veelvuldig bouwoverleg met alle partijen. Hierdoor houden wij niet alleen grip, maar ook de opdrachtgever. De laatste komt namelijk voor heel veel beslissingen te staan. Van de plaatsen van de stopcontacten, de kleur van de tegels tot de hoogte van de plintjes. Wij zijn ervaren in het begeleiden van dit soort nieuwbouwprojecten. En helpen je bij de keuzes door een goed advies te geven. Bij een dansstudio komt net wat meer kijken. Daarbij hebben natuurlijk ook gebruik gemaakt van de expertise van dansleraar Max zelf. Samen kom je immers tot de beste en mooiste oplossingen.

Schuurwoning

Inmiddels staat er een prachtwoning in Schuytgraaf Arnhem. Hildo kan zijn dansschoenen aantrekken. Wat zal hij kiezen? Hiphop, breakdance of salsa?

Alle verbouwingen
Alle verbouwingen

Bekijk hier alle verbouwingen