Gemeentelijk onderhoud
Gemeentelijk onderhoud

Gemeentelijk onderhoud

Gemeentelijke onderhoud. Wat houdt dat in? Het zijn van die alledaagse voorbeelden. Een vrachtwagen is tegen een muurtje aan gereden. Het muurtje is deels omgevallen. Op het trottoir liggen daardoor wat losse stenen. Dagelijks spelen er veel kinderen in kinderspeeltuintje. Het stoeltje van de wip zit echter aan één zijde los. De treden van een trap in het Sonsbeekpark zijn beschadigd. Al wiebelend moet je de eerste treden nemen. Je herkent deze voorbeelden zeker. Als je deze mankementen niet in allerijl oplost, kunnen er ongelukken ontstaan. Stenen die op een stoep rondslingeren kunnen voor doeleinden gebruik worden die niet de bedoeling zijn. Door loszittende zaken kun je vallen of erover struikelen. Gemeente Arnhem is verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Vanuit die hoedanigheid moet zij dit soort zaken herstellen.

  • Opdrachtgever Gemeente Arnhem
  • Locatie Arnhem, Elden en Schaarsbergen en buurtschappen De Praets en ‘t Vlot

Schade openbare ruimte

Als burger kun je een melding openbare ruimte maken als je mankementen in de openbare ruimte signaleert. Dit kan via de gratis app Fixi. Ook de gemeente zelf ziet toe op schades en defecten. Zij schakelt Kroon Aannemersbedrijf voor het oplossen van dit soort kleine ongeregeldheden. Nogmaals klein, maar als je het niet snel verhelpt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. Concreet betekent het, dat wij een dergelijke melding binnen afzienbare tijd oppakken. We schakelen snel en kijken verder dan onze neus lang is. Zo hebben we de uitkijktoren bij Thialf niet alleen opgeknapt maar ook veilig gemaakt. Een loszittende bout in een speeltuintje duidt op intensief gebruik. Dan checken we gelijk het ander speelmeubilair. We werken duurzaam. Dat wil zeggen dat we spullen uit de opslag hergebruiken. Het voorbeeld van het muurtje met aanrijdschade: stenen die bruikbaar zijn gebruiken we opnieuw. Je werkt immers met gemeenschapsgeld. Daar ga je bewust mee om. Dat geldt ook voor andere projecten. Wat hergebruikt kan worden, doen we.

Compliment

Als je als lokaal aannemersbedrijf mag werken voor de gemeente waarin je gevestigd bent, dan is dat een compliment. Wij zijn verheugd dat we elke dag opnieuw mee mogen werken om de stad schoon en veilig te houden.