Aanbouw Utrechtseweg
Aanbouw Utrechtseweg

Aanbouw Utrechtseweg

Een aanbouw is een slimme oplossing om je woning te vergroten. Een jaren ’30 woning is fraai, maar kenmerkt zich door smalle ruimtes. Ook de woning die een echtpaar gekocht heeft. De heer des huizes is gehandicapt. Hij heeft namelijk een spierziekte en zit daardoor in een rolstoel. Toch wil hij zoveel mogelijk zelfredzaam zijn met de zorg van een hulp. Dat betekent dat je de woning gaat aanpassen, zodat het voldoet aan hun situatie en woonwensen. In dit geval was een aanbouw het meest logisch.

  • Opdrachtgever Particulier
  • Architect OpZoom Architecten
  • Locatie Arnhem, Utrechtseweg

Aanbouw

Voor het realiseren van de aanbouw, moet de woning allereerst rolstoelvriendelijk gemaakt worden. De aanbouw is bedoeld voor de verzorging van meneer. Om de privacy van het echtpaar te garanderen, krijgt ook de hulp een eigen ruimte in de aanbouw. Een behoorlijke aanpassing van de woning dus. Belangrijk is dan om de sfeer en de stijlelementen te behouden. Het paar heeft immers niet voor niets gekozen voor een woning uit deze tijdsperiode.

Architect

woning behouden is gebleven. De aanbouw is zo ontworpen dat het een natuurlijke uitbouw is. Het lijkt alsof het er altijd al gezeten heeft. Dat realiseer je met de juiste vormen, stijlkenmerken en materiaalkeuze. Zo hebben we gebruik gemaakt van hout met FSC-keurmerk. Dit is duurzaam hout, dat wil zeggen dat dit hout is verkregen door verantwoord bosbeheer. Verantwoord betekent met bescherming van het leefgebied van planten en dieren én van de lokale bevolking. Vervolgens hebben wij de aanbouw gebouwd met aandacht voor detail. Je wil dat dit echtpaar een fijn nieuw thuis krijgt. Waar ze ondanks de beperkingen van meneer prettig en comfortabel kunnen wonen. Een dankbare opdracht die we met plezier uitgevoerd hebben.