Nieuwbouw buiten living
Nieuwbouw klassieke buiten living

Nieuwbouw buiten living

Met een buiten living creëer je extra leefruimte buiten. Je brengt zogenaamd binnen naar buiten. De klassieke buiten living in de achtertuin van een villa in Rozendaal is sfeervol en gezellig. Het is bovenal een verrijking van de tuin. Een klassieke buitenschuur waar het heerlijk vertoeven is tijdens alle jaargetijden. In de zomer geniet je met familie en vrienden van een barbecue. In de winter drink een glas glühwein met de buren terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Kortom, vakantiegevoel in eigen tuin.

  • Opdrachtgever Particulier
  • Architect Huurkamp Architecten & Adviseurs

Buiten living

Huurkamp Architecten & Adviseurs heeft een aansprekend ontwerp gemaakt. Met een doordacht tuinplan van de tuinarchitect. Kroon Aannemersbedrijf heeft vervolgens de nieuwbouw van de buiten living gerealiseerd. Er is goed nagedacht over de te gebruiken materialen om een elegante buitenruimte te creëren. Dat dientengevolge past bij de stijl van de villa. De hoofddraagconstructie van de buiten living bestaat uit een sporenkap met spanten die geheel opgebouwd is uit inlands eiken. Het is daarbij voorzien van een grenen houten dakbeschot. Dit geeft namelijk een warme uitstraling. Hierdoor krijg je direct het outdoor living gevoel. Wij hebben natuurlijk gebruik gemaakt van hout met het FSC keurmerk. Dit is hout verkregen uit een verantwoord beheerd bos. De certificering hiervoor is streng.

Natuurlijk karakter

Het dak is gedekt met zogenaamde Tuile du Nord keramische dakpannen. Dit zijn nostalgische dakpannen die voor een vriendelijke uitstraling zorgen vanwege het ronde lijnenpatroon. De gevels zijn gemetseld met een handvormsteen en voorzien van Western Red Ceder Zweeds rabat. Ook dit versterkt het natuurlijke karakter. In de buiten living is elektriciteit aangebracht voor licht en stroomvoorziening voor tv en andere apparatuur. Bijvoorbeeld voor je telefoonoplader of Sonos. Bij een aangename temperatuur maar met regen kijk je hier ontspannen én droog wielrennen of voetbal. Het huiselijke gevoel heeft de opdrachtgever onderstreept met de mooie inrichting. Hier ontmoet vintage modern. Hippe, kleurrijke stoelen, fraai gevormde lampjes en een antiek dressoir maken de buiten living af. Dit is met recht een buitenhuiskamer van formaat.