Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk om onze voetafdruk op aarde te verkleinen. Zeker in de bouw. Zo heeft Kroon Aannemersbedrijf allereerst het FSC-certificaat (nr SCS-COC-006868). Dat garandeert dat ons hout verkregen is door verantwoord bosbeheer. Daarnaast proberen we oude materialen waar mogelijk opnieuw te gebruiken. Ook heeft herstellen (behoud) soms de voorkeur op vernieuwen (vervangen). Tot slot passen we duurzame technieken toe of bieden het aan als alternatief. Uiteindelijk bepaalt de opdrachtgever hoever hij wil gaan met duurzaamheid. De afweging behelst in de regel de hoogte van de investering, het leefcomfort, de adoptie snelheid techniek en de werking.

FSC-certificering

Kroon Aannemersbedrijf heeft het FSC-certificaat (nr SCS-COC-006868). Dit is een internationaal boscertificeringssysteem. FSC staat voor wereldwijd verantwoord bosbeheer. Concreet gezegd doelt zij op bescherming van het leefgebied van planen en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Bos heeft een economische waarde. Zij zorgen dat deze waarde behouden blijft. Door goed bosbeheer wordt het risico verkleind dat het hout gekapt wordt voor andere doeleinden. Wij werken uitsluitend met FSC-hout. Dat is herkenbaar aan het FSC-label. Wat doen we verder aan duurzaamheid? Daar waar mogelijk gebruiken we bouwmateriaal opnieuw. Ook scheiden we ons afval, zodat recycling mogelijk is. Tot slot werken we met verf op waterbasis.

Duurzaamheid
Energiezuinige biobased nieuwbouwwoning

Duurzaam bouwen

Of je nu gaat verbouwen, renoveren of nieuwbouw neerzetten, de mogelijkheden tot verduurzamen nemen we mee in elk traject. Sommige maatregelen zijn eenvoudig te nemen zoals dubbel glas en isolatie van muren, daken en vloeren. Er is echter veel meer mogelijk. Denk dan aan het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp of het toepassen van warmte- en koude opslag bijvoorbeeld. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Dat betekent grondig uitzoekwerk. Energieneutraal bouwen is steeds meer de maatstaf. Je bepaalt zelf hoever je daarin wilt gaan. Een voorbeeld van een energieneutrale woning is de strowoning. Een goed voorbeeld van duurzaam bouwen zonder in te leveren op comfort of esthetiek.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Onze mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. Werken in de bouw is fysiek zwaar. Wij zorgen daarom voor goede personeelsomstandigheden. Wij hebben aandacht voor ieder zijn situatie. Op het werk, maar ook privé. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans. Zo hebben we een tophoutbewerker in de machinale timmerwerkplaats. Het feit dat hij doof is, is voor ons ondergeschikt. Ook zijn we officieel leerbedrijf. Schoolgaanden krijgen bij ons de mogelijkheid om zich in de praktijk te kwalificeren.

Kwaliteit

Onze medewerkers werken met kwalitatief hoogwaardig materiaal. Ze hebben een verzorgde bedrijfsbus. En werken normale uren. Overwerk als het moet, maar dat is geen standaard. Daarnaast is plezier in het werk ontzettend belangrijk. Dat betekent leuke en afwisselende projecten die ze zelfstandig of samen met collega’s uitvoeren. Ze krijgen de kans om zich te scholen. Tot slot is de vrijdagmiddagborrel het moment om elkaar te zien en te bij te praten over de avonturen die ze beleefd hebben op het werk en daarbuiten. We hebben een hecht team dat er voor elkaar en de opdrachtgever staat.

120+ gerealiseerde projecten