Restauratie

Restauratie is puur ambachtswerk. Een pand weer in de oude luister herstellen vraagt om kennis, vindingrijkheid en liefde. Materiaal van vroeger is niet altijd meer voorhanden. Of mag mogelijk niet meer gebruikt worden. Het is dan de kunst om zoveel mogelijk met authentieke materialen het herstelwerk uit te voeren. Of met moderne technieken materialen te bewerken om het op het origineel te laten lijken. Dat vraagt om creatieve oplossingen en vakmanschap.

Passie voor restauratie

Kroon Aannemersbedrijf heeft een voorliefde voor restauratie van panden. Geen pand is hetzelfde. Elke oplossing is zodoende weer anders. Een aantal van onze timmerlieden is zodoende speciaal opgeleid voor restauratiewerkzaamheden. In onze machinale timmerwerkplaats wordt houtwerk op ambachtelijke wijze hersteld of nagemaakt. Denk daarbij aan ornamenten, profielen, daklijsten of gootklossen. Wij maken hierbij gebruik van FSC-hout. FSC zet zich wereldwijd in voor het behoud van bos en verantwoord bosbeheer.

Bijzonder materiaal

Monumentenzorg stelt eisen aan de restauratie van een (rijks)monument. Wij zijn dientengevolge op de hoogte van de regelgeving. Bovendien zijn we gewend om met monumentenzorg samen te werken. Zo zijn er beperkingen bij het gebruik van bepaalde houtsoorten. Wij weten waar je de juiste materialen inkoopt. En deze vervolgens correct toepast. Houtrot herstellen we vakkundig. We hebben een eigen schilder voor herstelwerkzaamheden. Daarnaast werken we samen met kwalitatieve schildersbedrijven. Ook zijn we ervaren in het vervangen en restaureren van historisch voegwerk zoals knipvoegen.

Rijksmonument

Niets is eervoller dan een pand weer in oude glorie herstellen. Hiermee bewaren we ons Nederlands Erfgoed voor de generaties na ons. Wij dragen daar met plezier onze steen aan bij. Door de inzet van ons vakmanschap op dit gebied. Ben je een trotse eigenaar van een (rijks)monument? Wij geven het pand weer de allure van toen.

Alle restauraties

Bekijk hier alle restauraties

Bekijk projecten

120+ gerealiseerde projecten