Bouwkundig Advies

Bouwkundig advies: dat betekent zekerheid bij aankoop van een pand. Te koop: een boerderijtje van 150 jaar oud in een landelijke omgeving. Aangeboden: een statig grachtenpand met Louvre luiken en ornamenten in het centrum. Bij menigeen gaat het hart sneller kloppen bij het zien van zoveel historische schoonheid. Ook al is het pand in erbarmelijke staat. Zo’n kans krijg je nooit meer. Hier kun je een droomhuis van maken. Het kopen van een huis is emotie. Bij zo’n authentiek pand speelt dat nog veel meer. Daarnaast is de woningmarkt krap. Een ‘vintagewoning’ is soms de enige oplossing om een huis te bemachtigen. Kroon Aannemersbedrijf is jouw verstandige broer met zijn bouwkundig advies om een woondroom niet uit te laten monden in een nachtmerrie.

Pand met historie

Dat je verliefd wordt op een pand, begrijpen wij als geen ander. Ook wij hebben een voorliefde voor panden met historie. Een oud huis is karaktervol door de tand des tijds die ze doorstaan heeft. Ze is echter gebouwd met de technieken van toen. Daarnaast heeft het mogelijk oorlogsschade opgelopen. Of is het verzakt en heeft te lijden gehad onder weersinvloeden. Ook verbouwingen markeren een pand. Het is daarom voor een leek moeilijk om in te schatten wat het kost om zo’n oude parel op te knappen. Niet alleen in financieel opzicht maar ook in uit te voeren werkzaamheden.

Bouwkundig advies

Waarom zou je gebruik maken van betaald bouwkundig advies? Bij de aankoop van een oud pand laat nagenoeg iedereen een bouwkundige aankoopkeuring verrichten. Daarmee heb je inzicht in de onderhoudsstatus van een pand met een grove kosteninschatting voor herstel. Het behoedt je daarentegen niet voor tegenvallers en houdt geen rekening met jouw woonwensen. Met een bouwkundig advies van Kroon Aannemersbedrijf heb je zekerheid. We kijken allereerst naar het bestemmingsplan. Niet zelden heeft jouw ‘boerenschuur’ een agrarische bestemming zonder woonvergunning. Ellende voorkom je door eerst uit te zoeken wat er in het bestemmingsplan staat of dat er de mogelijkheid om bestaat om het bestemmingsplan aan te passen.

Inspectie pand

Wij voeren een nauwkeurige inspectie uit van het pand: we sporen mogelijk asbestverdachte materialen op, we checken het pand constructief en signaleren achterstallig onderhoud. We brengen jouw woonwensen in kaart zodat we inzicht hebben in de verbouwingsplannen. Een andere indeling waarbij we muren wegbreken of plafonds slopen om de originele balken bloot te leggen hebben nogal gevolgen: in bouwtechnisch én financieel opzicht. Ons bouwkundig advies bestaat voorts uit een plan van aanpak met kostencalculatie. In een stappenplan zetten we de werkzaamheden voor de verbouwing uiteen, maken valkuilen inzichtelijk en geven een kostenraming. Men vergeet nog al eens dat een grote woonboerderij veel ruimte biedt, maar dientengevolge ook meer verbouwings- en inrichtingskosten met zich meebrengt dan een gemiddelde woning.

Financieel haalbaar

Met ons bouwkundig advies weet je exact of het financieel verantwoordelijk is om het ‘paleisje’ aan te schaffen en om te toveren tot jouw ideale woonplek. Ook al voer je veel werkzaamheden zelf uit, je wilt niet voor de verrassing komen te staan dat het budget alleen toereikend was om constructief zaken te herstellen. Maak van jouw droom geen nachtmerrie en schakel Kroon Aannemersbedrijf in voor bouwkundig advies bij aankoop van een woning. De kosten die je hiervoor maakt, verrekenen wij bij doorgang van de opdracht. 

Ook bouwadvies nodig voor jouw bedrijfspand?

120+ gerealiseerde projecten