Verbouwing van een winkelpand
Verbouwing Sauterwijnen

Verbouwing van een winkelpand

De situatie. Een uitgeleefd winkelpand dat volledig afgetimmerd is als beddenzaak. De nieuwe stek voor Sauterwijnen. Binnen het concept van de franchiseformule heeft de architect een prachtig ontwerp gemaakt dat de winkel weer cachet geeft. Niets zal meer herinneren aan hoe het was. De architect heeft een modulaire opbouw van kasten bedacht voor de presentatie van de indrukwekkende collectie wijnen.

  • Opdrachtgever Sauterwijnen
  • Architect Kroon Aannemersbedrijf BV
  • Locatie Nijmegen, St. Annastraat

Van kast tot verbouwing winkelpand

Kroon Aannemersbedrijf is ingeschakeld om de kasten te vervaardigen. Wij beschikken tenslotte over een machinale werkplaats. Hier bewerken onze timmermannen hout. In dit geval kasten. Maar we vervaardigen eveneens kozijnen, trappen en restaureren oude elementen. Midden in de bouwvak kregen we deze opdracht. Traditioneel is de bouwvak de vakantieperiode voor de bouwwereld. Door de 24-uurs economie staat dat echter niet meer bij iedereen op het vizier. De winkel moest namelijk zo snel mogelijk open en de tijdsdruk nam toe.

 

 

Bijzonder interieur

Vervolgens zijn we gevraagd om de totale verbouwing van het winkelpand op ons te nemen. Bijzonder aan de inrichting is de strakke toonbank die volledig uitgefreesd is. Daarnaast de zwevende schappen die desondanks de zware wijnflessen kunnen dragen. Verder zijn de schoolbordverfpanelen die gebruikt zijn tussen de schappen uniek. De gevel is verfraaid met een lichtbak en sierlijke bloembakken. De wijnwinkel oogt modern en overzichtelijk. Een genot om tussen de schappen te struinen om en heerlijke fles wijn te selecteren.