Renovatie winkel
Renovatie Reset Fashion

Renovatie winkel

Renovatie winkel. Reset Fashion is een damesmodezaak. Zij is gevestigd in twee belendende panden in de binnenstad van Arnhem. Op de bovenverdieping van één van de panden is een appartement gesitueerd. De indeling van de winkel verdeeld over twee panden. Via een doorgang met een trap zijn ze aan elkaar verbonden. Dat is niet altijd even praktisch. Daarnaast is de inrichting gedateerd. De bewoners van het appartement zijn vertrokken. Hierdoor komt behoorlijk wat ruimte vrij. Alles bij elkaar genomen, een goede reden om te verbouwen.

  • Opdrachtgever Reset Fashion
  • Architect Kroon Aannemersbedrijf i.s.m. opdrachtgever
  • Locatie Binnenstad Arnhem Rijnstraat

Inventarisatie

Kroon Aannemersbedrijf heeft een inventarisatie gemaakt van de huidige situatie en de wensen van de opdrachtgever. Dat doen we bij elke renovatie winkel. Samen met de opdrachtgever kwamen we tot de conclusie dat het rechterpand afgestoten kon worden als de ruimte van het appartement benut zou worden als extra winkelruimte. Dit levert de opdrachtgever namelijk een forse huurbesparing op. Hiertoe moest de ruimte wel in originele staat teruggebracht worden. Dat betekent onder meer de doorgang weer dichtmaken en de installaties weer scheiden.

Doordacht plan

Daarnaast is een plan gemaakt voor de overgebleven ruimte: één winkel met op twee etages een showroom. Reset Fashion is een damesmodezaak voor alle leeftijden. Zij heeft een gevarieerde collectie met toonaangevende merken. In alle ontspannenheid kun je hier winkelen. Uniek zijn de private shoppingmogelijkheden, waarbij je met een groep dames de winkel geheel tot je beschikking hebt.

Maatwerk renovatie

De inrichting en routing moet op het winkelconcept afgestemd worden. Handig omgaan met licht en (opberg)ruimte. Bij deze renovatie winkel heeft de opdrachtgever gekozen voor lichte kleuren, hout en natuurlijke materialen. De houten vloer is opgeschuurd en gelakt en weer als nieuw. We hebben een goed lichtplan gemaakt waarbij de kleding in de spotlights staat. De maatwerktoonbank heeft een centrale plek aan de voorkant van de winkel gekregen. Achterin kun je op je gemak kleding passen. Boven is een pop-upstore van Nukus gecreëerd, in een huiskamerachtige setting met zachte materialen. Je kunt hier genieten aan een lange tafel of heerlijk in de ramen zitten. En natuurlijk kleding uitzoeken en passen. Daarnaast is er een praktische keuken met toilet gecreëerd. We hebben met een kritisch oog gekeken naar klein-meubilair. Deze is afgestemd op de inrichting.

Snelle realisatie

Kortom een totale metamorfose bij deze renovatie winkel. De winkel is slechts twee weken dicht geweest. Dat is kort voor zo’n grote verbouwing waar werkelijk alles aangepakt is. Natuurlijk waren er tussentijds aanpassingen en extra verzoeken. Dat hoort er wat ons betreft gewoon bij. Wij hebben maar één doel: een winkel waar de dame van nu graag vertoeft om een outfit uit te kiezen. En soms zijn we dat zelf ook 😉.