Renovatie woning Dieren
Renovatie woning Dieren

Renovatie woning Dieren

Een renovatie van een woning. Dat wil zeggen een jaren ’70 woning die toe was aan een modernisering. Er was haast geboden. Om nog voor destijds voordelige btw-regeling in aanmerking te komen, hadden we zes weken de tijd om het project te realiseren.

  • Opdrachtgever Particulier
  • Architect Kroon Aannemersbedrijf
  • Locatie Dieren

Volledige woning gestript

We hebben bij de renovatie van de woning alles in één keer aangepakt. Hierbij hebben we van boven naar beneden gewerkt. De gehele woning is gestript: oude plafonds weggehaald. Verder zijn de badkamer, toilet en keuken gesloopt. Alle plafonds zijn vervolgens vervangen. Daarnaast is de meterkast uitgebreid en de elektriciteit vernieuwd. Alle wanden zijn strak gestukadoord. Logischerwijs hebben we de badkamer, toilet en keuken vervangen. De woningeigenaar heeft het tegelwerk, keuken en sanitair uitgezocht. Wij hebben het daarna geïnstalleerd. Vervolgens hebben we het houtrot aan de kozijnen hersteld. Bovenal hebben we een nieuwe pui met openslaande deuren in de achtergevel gemaakt.

Omvangrijke renovatie

Deze renovatie van een woning was een omvangrijk project. Dat bovendien in korte tijd gerealiseerd moest worden. We hebben wekelijks overleg gehad met de eigenaar. Hij heeft ervoor gezorgd dat materialen voor de keuken, badkamer (tegels, inrichting) e.d. op afroep stond. Hierdoor ontstond geen vertraging in het bouwproces. Het resultaat: een woning die weer past in het tijdsbeeld van nu en een echt thuis is voor de eigenaar.

Duurzaamheid

Het is een voorbeeld uit 2015. Net zo gedateerd als de woning eerst was. Echter zou het jaartal zomaar vervangen kunnen worden voor dit jaar. Het renoveren van een woning behoort tot ons dagelijks werk. Niets is leuker dan een vintagewoning om te toveren tot een thuis dat weer voldoet aan de vereisten van vandaag. Verduurzamen is tegenwoordig volstrekt logisch bij elke verbouwing dan wel renovatie die we uitvoeren. We geven desgewenst aan wat op dit gebied mogelijk is en tegen welke kosten. Uiteindelijk bepaal jij wat je uit laat voeren om je voetafdruk op de aarde te verkleinen. Het resultaat van een woningrenovatie valt of staat met de keuze van materialen. Wij adviseren je met plezier op dit gebied. Van sanitair tot vloerkeuze.