Realisatie gecombineerde NIKKI / NIK&NIK winkel
Realisatie gecombineerde NIKKI / NIK&NIK winkel

Realisatie gecombineerde NIKKI / NIK&NIK winkel

Een retail verbouwing. Deze was er niet zomaar eentje. Maar van TV-persoonlijkheid Nikkie Plessen. Zij heeft verschillende programma’s gepresenteerd op tv. Haar liefde voor mode is aangewakkerd tijdens de presentatie van het tv-programma ‘Project Runway’. In 2012 is ze gestart met haar eigen fashionlabel NIKKI en opent ze haar eerste winkel in Amsterdam. Later is daar het kindermerk NIK&NIK aan toegevoegd. In 2019 brengt ze het merk naar Arnhem. Met een gecombineerde NIKKI / NIK&NIK winkel. Kroon Aannemersbedrijf heeft de volledige verbouwing gerealiseerd. Daarnaast hebben we voor andere filialen bouwactiviteiten uitgevoerd.

  • Opdrachtgever NP Fashion BV
  • Architect Mario Kortooms
  • Locatie Binnenstad Arnhem, Ketelstraat

Nieuwe winkel realiseren

Elke retail verbouwing is anders. Nu moesten we een nieuwe winkel in een uitgewoond pand realiseren. Midden in de drukke binnenstad. En dat met een strakke deadline. Herkenbaarheid is voor winkels essentieel. Als je door een winkelstraat loopt, moet de merkwinkel direct opvallen. Dit realiseer je met een duidelijk winkelconcept en consistente uitstraling. Het filiaal in Arnhem werd een combinatie van de concepten NIKKI en NIK&NIK. Dat betekent dat er een natuurlijke scheiding moet zijn voor de twee doelgroepen: dames en kinderen. Interieurbouwer Kortooms was verantwoordelijk voor het realiseren van het interieur. Wij voor de bouwkundige zaken. De winkel is gesitueerd op de benedenetage. Op de eerste verdieping zijn de toiletten, kantine en het magazijn. Dat laatste zie je niet als winkelend publiek, maar is er natuurlijk wel.

Goed plannen

Als er een strakke deadline is, betekent dat goed plannen en zaken tot in de essentie afstemmen. Bovendien ben je werkzaam in een binnenstad dat allerlei beperkingen met zich meebrengt. We hebben veelvuldig overleg gehad. Met de manager van NP Fashion, maar ook met de andere partijen om de klus te klaren. Het komt dan vooral aan op details. Is overal goed over nagedacht? Wat zijn de beperkingen van dit historische pand? Hoe zorgen we dat de twee concepten logisch gecombineerd worden? Geen enkel project is hetzelfde. Kennis en ervaring zijn dus onontbeerlijk. De winkel is vol trots door Nikkie Plessen geopend. Daarna hebben we verschillende bouwopdrachten voor de winkelketen mogen vervullen. Je kunt het resultaat zelf in ogenschouw nemen. Loop daarvoor de hippe winkel binnen.