Een veilig thuis

Als je naar Opsporing Verzocht kijkt word je niet vrolijk: inbrekers, insluipers, en lieden met babbeltrucs. Criminelen worden steeds gewiekster om je huis of kantoor ongewenst binnen te komen. Dat geeft een onveilig gevoel. Een inbraak geeft niet alleen schade aan en in het pand, maar heeft ook een emotionele impact. Om maar niet te praten over een overval.

Met gedegen bouwkundige beveiliging houd je elk type misdadiger buiten de deur. Of het nu gaat om een gelegenheidsdief of geoefende beroepscrimineel. Terwijl je aan de andere kant van je pand geen ontoegankelijke bunker wilt maken. Tegenwoordig zijn de methodes om je pand te beveiligen voor ongenode gasten legio.

Kroon Aannemersbedrijf werkt samen met een aantal specialisten voor het ontwikkelen van een veiligheidsplan om je een veilig thuis in je woning of op het werk geven. Beveiligen is een continu proces, criminelen worden steeds slimmer en daarentegen de leveranciers van beveiligingsapparatuur ook. Het gaat er om de criminelen telkens een stap voor te zijn. Wat kun je zoal doen?

Goed hang- en sluitwerk

Het lijkt zo simpel: deugdelijk hang- en sluitwerk. Een raam of deur is met een breekijzer zo open te maken als ze niet voorzien zijn van bijvoorbeeld het juiste hang- en sluitwerk. Denk daarbij ook aan de bovenetage als deze makkelijk te bereiken is via een uitbouw of erker. Laat geen sleutel in het slot steken, een inbreker slaat zo een ruit in om bij de sleutel te komen om de deur te ontgrendelen.

De deur op slot

Even snel een boodschap doen bij de supermarkt om de hoek. Je trekt de voordeur achter je dicht en verwacht binnen 10 minuten terug te zijn. Een simpel advies: draai de deur op slot. Als je alleen de deur achter je dichttrekt kunnen misdadigers via de ‘flippermethode’ de deur eenvoudig openen. Een bankpasje halen ze langs de binnenzijde van de deurpost en flipperen de deur zo open. Ook open ramen, zoals kleine toiletraampjes moet u sluiten voordat u vertrekt.

Camerabeveiliging

Een camera heeft een afschrikkende werking. Daarentegen worden crimineler steeds slimmer. Ze bedekken het gezicht of verduisteren de camera. Hang daarom camera’s in en uit het zicht. Zorg dat de camerabeelden van een goede kwaliteit zijn, een schimmig beeld met wat zwarte vlekken heb je uiteindelijk niets aan bij het opsporen van de daders.

Bouwkundige beveiliging

Een goed slot, camerabeveiliging en een alarminstallatie maken het insluipers en inbrekers lastiger om binnen te komen. Daarnaast zijn er allerhande bouwkundige oplossingen om ervoor te zorgen dat ongenode gasten buiten blijven.
Wil je een goed advies over de beveiliging van je pand, maak dan een afspraak voor een bezichtiging. En mocht ondanks alle maatregelen er toch schade aan het pand ontstaan door ongewenste gasten, wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor herstel van de schade.